bila aku praktikal


Tudia lama x lama aku prktikal ngadap komputer berejam dok mengedit gmbaq orang,ingat syok ka pa?!.
beriban jnis customer aku ngadap cengge ,muka garang jnis x reti nk sabaq,ikot suka atiii dia ja,gila bila masuk2 hingaq tak tawan hala,muka comei,bentuk,nek moto bunyi bising satu taman bila masuk kedai jalan ala-ala romeo,polis yang segak,cikgu math aku masa fom threee pon ada.apa lagi yang tadakk...berjeniss suma.mai nk mik gmbaq paitu suh cepat-cepat..aku getaq gatai pala dok jaga sorang-sorang depan belakang jadi terabuaq habih.Budak keja sorang si bob tu ct jmaat tiap jumaat dia cuti katanya hari jumaat penghulu hari  habih tu sapa nk tolong tutup pintu depan! aku tak retiii, 4 kali aku test suma fail.last kali aku bebai balik koi 5.

Tunggu duit ptptn x msuk2 lg.aku nak beli kek 4.50 x lepas dok ingt esok nk mkn.ayoyo!
Nk tulih sai keja lebih2 pon bhaya gk .Hari ke-3 dah kna tingai sorang-2 kata bos nk bg aku cekap tapi getaq lagi ada lah.mai tngah hari custmer ramai gila smpai dok hingaq mcm pak depa punya jalan nuh.Balik-balik  mandi bukak tv  bkk laptop ngadap menda tu sampai ke malam paitu buat-buat letih bila nk perah otak  nk tulih lam buku laporan apa yang aku buat tadi masa keja.Selalunya aku buat2 sibuk tulih masa keja esok pagi .si bob tu ajaq aku main game lam komputer,ada game zombie&plants,eggs,pizza bnyok..bos aku dia kata dia reti main game angry birds ja..bila dia mai ja ,aku selalu dok nampak dia dok main game angry birds dia paitu customer mai  dia buat kalot terlebih.Tak senang duduk aku aku tenggok.
Semalam si bob tu suh aku boh ink dia duk jauuuuuhhhh....aku tnya awat.dia kat takmau nt ink tu kna dia kotoq.hahh!aku brni sbb menda ni basic ja aku penah ajaq T buh ink printer dia.printer T sama jnis ngn DJ..

Dahlah..aku nk p lena sbb aku keja esokkk.!
Selamat tahun baru  ku ucapkan.
assalamualaikum,

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Dah baca?
Tinggalkan komen anda di sini,hehe
Tengkiu..

 
copyrightbluered "i'm ATIKAH OMAR"