Memukau dengan kata2~


Terbaca dalam status fesbuk Fedtri Yahya  mmg aku terpukau dengan keindahan kata2 yang kita jalani sekarang Tentang kawan,diri,musuh dan org sekeliling kita. Skarang bercakap pasal "Memaafkan tapi sukar Melupakan".We are not perfect after all.*Dalam blog aku ni aku olah sdkit .
Hanya orang yg ego, payah memaafkan dan melupakan orang lain kerana merasa diri lebih dan tak sepatutnya orang buat negatif pada mereka, sepatutnya bila dapat negatif fikir balik adakah pernah kita beri negatif pada orang lain.Jadikan setiap peristiwa yg berlaku sebagai indikator dunia dalaman kita - Prof Dr Muhaya
Berikut adalah antara kebaikan memberi maaf:
• Hati akan lebih tenang.
• Wajah akan bersih.
• Semangat kerja akan tinggi.
• Penyakit akan cepat sembuh.
• Hidup akan menjadi berkat.
• Murah rezeki.
• Mendapat lebih ramai sahabat.
                                                                       Fedtri Yahya

Selain pemakanan, penyebab barah ialah:
1. Dendam yang melampau
2. Kemarahan yang tidak berkesudahan
* Hati yg tak tenang, jasad akan derita

Jika ingin bahagia, jgn bandingkan diri dengan org lain.... makna kebahagiaan bg setiap org adalah berbeza... ada yg senyum untuk melindung duka... ada yang pura-pura berduka untuk sembunyi rahsia kebahagiaannya.

kadang-kadang kita sengaja menyakiti hati org memerli org, pd kita..itu perkara kecil.. tapi kita lupa, org yang terluka itu punyai doa kepada Tuhan.. maka, bersedialah andainya doanya itu dimakbulkan Tuhan....pastinya kita merasa takot bukan?

pesan ustaz: pilihlah pasangan yang indah di mata mu, bukan di mata org lain ( pasanganmu bukan untuk tontonan orang lain ) Fedtri Yahya

Banyak kata2nya menyetap hati untuk ke arah kebaikan.Terasa Oh! Inilah aku.Lebih baik jadi diri sendiri.

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

 
copyrightbluered "i'm ATIKAH OMAR"