Elakkan email @ Blog anda dari di HACK

Assalmualikum.

Terbaca dr yapinkywinky tentang nak acsess email ni.

yapinkywinky--->Pernah x sedang best2 anda berblogwalking di blog ,time anda tgh byk idea nk post entry di blog or wall fb,sdg anda tgh syok berchatting di fb,tiba2 suma tu terhnti bilamana anda da xboleh nk acsess or login email anda..Beratus2 kali masukkan email n password ,but still can't login in.Sedar2 jea dpt WARNING bahawa akaun email anda kena HACK!bagi yang pernah kna hack,msti anada tw cmna persaan kan?hehe(Sebab aku pernah kena hack sbijik cmni)..so,sebelum anda dpt heart attack akibat email anda di hack,better anda amik berat sal security akaun email anda .Akaun GMAIL tidak terkecuali drp mnjadi mangsa hackers,so disini saya ajarkan cara utk lindungi akaun gmail anda.simple jea..just ikot step2 di bawah;

1.klik di sini => https://accounts.google.com/b/0/SmsAuthConfig
then klik start setup.
2. masukkan no. tel bimbit anda pada ruang yg diminta,
3. klik send code,then,alert pd tpon anda..pihak google akan send verify code dan anda hanya perlu retype  verify code tersebut pd kotak yg disediakan 
4.Klik next
5.Lastly ,klik turn on 2 step verification


bila anda dah verify email u all,setiap kali anda nak log in email pd pc yg selain dr pc korang,pihak google akan send verify code pada tpon anda utk tujuan keselamatan..nahh...akaun gmail anda sudah dilindungi..gud luck guys! dari--->yapinkywinky



Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

1 comment:

  1. thanks for sharing.. good info.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Dah baca?
Tinggalkan komen anda di sini,hehe
Tengkiu..

 
copyrightbluered "i'm ATIKAH OMAR"