aku cerita


Bilang hari.!bilang hari..selak kalenderr,Ouchhh lambat g LI*muka riang..p2 heboh pulak result nak keluaqqqq....adoila.
dan2 pasang niat nak off chat .Harap2 x tersangkut dengan LI nt.
Tenggok2 minggu depan dah  nk kna g prktikal..getaq pon ada.slma ni aku raja d rumah-->bgun tdoq mkn-->mengonline-->tv (anak mami walaupon kja ulang)-->gila line tenet lembab-->maki hamun line tenet cm taik-->bebai-->leno.Nt li aku nk buat apo..tp sblah kadai tu ada chicken choppp..!:D 
aku syok yang tu ja..hehehe...kat poli sllu makan nk habaq...
Nt li pkui 10 pg leh bgn lewat...huihuihui.................................................:D

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.


Alhamdullilah smpai juga seru mak ayah aku jejak kaki ke Tanah Suci  memunaikan haji dan umrah sekali dan selamat sampai ke perlis 2 minggu lepas.Makan sedap aku lepas nih..hikkhokk...

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

dunia?



Raya haji kenkadang rasa kosong tahun ni sebab mak ayh aku tadak kat sini.p tunaikan haji kat makkah.jadi aku balik pon sbb cti boleh laa tahan 5 hr.lagipon tnggl abang ngan kak aku ja kat,takan nk baiq g2 ja...
ray ptama cm biasa la g jnjln.Assgnmt mcm biasa,berlambak2..kehidupan di sini dan dirumah x kurang beza sngat.sbb hidup kann(kening naik ataih)cuma kat rumah rasa terpelihara jugaklah aku ni drp terbiar keseorangan meraung kepenatan yang terlampauuu~kejadah apakah?!
Hr ni dah smpai poli trun kat sgamat tringin Big Apple yg terlampau kebuluran.last kali dapat makan roti ikan bilis ja lam bilik.makan ns x abih mcm besa aku kat sini.kenapa?kenapa?merugikan duit aku.
Mana zul ni ,big appleku.hihi~satgi takdan makgat mai kunci pagaq.yang tu pon satu.

Adakah esok ada kelas??aku masih tertanya2 sebab poli nk buat sembelih lembu.ada makan free kah?!
katakan ?!

sudah sejam aku pakai bju,ngn sluaq trakkksuit..nak trun pelahap big apple...lamanya...:(
epal besaq mna dia...kenapa nama big apple??! kenapa x boh big donuts.kan donat.....kenapa?

Big appleku msj....

aku smbut kedatangan,.....lalalaa:D



Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Memukau dengan kata2~


Terbaca dalam status fesbuk Fedtri Yahya  mmg aku terpukau dengan keindahan kata2 yang kita jalani sekarang Tentang kawan,diri,musuh dan org sekeliling kita. Skarang bercakap pasal "Memaafkan tapi sukar Melupakan".We are not perfect after all.*Dalam blog aku ni aku olah sdkit .
Hanya orang yg ego, payah memaafkan dan melupakan orang lain kerana merasa diri lebih dan tak sepatutnya orang buat negatif pada mereka, sepatutnya bila dapat negatif fikir balik adakah pernah kita beri negatif pada orang lain.Jadikan setiap peristiwa yg berlaku sebagai indikator dunia dalaman kita - Prof Dr Muhaya
Berikut adalah antara kebaikan memberi maaf:
• Hati akan lebih tenang.
• Wajah akan bersih.
• Semangat kerja akan tinggi.
• Penyakit akan cepat sembuh.
• Hidup akan menjadi berkat.
• Murah rezeki.
• Mendapat lebih ramai sahabat.
                                                                       Fedtri Yahya

Selain pemakanan, penyebab barah ialah:
1. Dendam yang melampau
2. Kemarahan yang tidak berkesudahan
* Hati yg tak tenang, jasad akan derita

Jika ingin bahagia, jgn bandingkan diri dengan org lain.... makna kebahagiaan bg setiap org adalah berbeza... ada yg senyum untuk melindung duka... ada yang pura-pura berduka untuk sembunyi rahsia kebahagiaannya.

kadang-kadang kita sengaja menyakiti hati org memerli org, pd kita..itu perkara kecil.. tapi kita lupa, org yang terluka itu punyai doa kepada Tuhan.. maka, bersedialah andainya doanya itu dimakbulkan Tuhan....pastinya kita merasa takot bukan?

pesan ustaz: pilihlah pasangan yang indah di mata mu, bukan di mata org lain ( pasanganmu bukan untuk tontonan orang lain ) Fedtri Yahya

Banyak kata2nya menyetap hati untuk ke arah kebaikan.Terasa Oh! Inilah aku.Lebih baik jadi diri sendiri.

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Aku d Hari Raya

HaHa.Hari ni baru ada mood, idea bagai nak Update Blog ni setelah sekian  lama bersarang tanpa didedahkah oleh aku lamanya.Ok ! hari ni  dah masuk raya kelima,sebelum  tu aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada sesiapa yang tersinggah,terbukak,terbaca,tertenggok,terserempak dan termasuk ke blog aku ni.Background dah bertukaq serupo kain pelekat ayah aku.Sebenaqnya nak tukaq header untk raya tp tak ingat nk save Png lagu mana..hoho.Abaikan nt cari ilmu lainn..sabtu ni aku blik pahang, x smpai seminggu aku blik raya p pulak ngadap ai,adobe Pshp atau segala bagaii lagi.

Ok patah balik.Raya ptama aku g mana.. aaar.Lpas mayang rya trus g rumah pak jang aku.x dapt jugak duit raya! STRESSSS...!!Apa Dosa Aku?!balik lahap ketupat dngan rendang smpai naik gilaa. Bukak laptop update status 2 minit "aku raya!aku raya!aku raya!HAHA...aaarrr :) "offline--> g ikot mak aku g umah tok cik sebelah rumah,lahap laksa dapat duit raya rm10 hinggit (duit lama)bersyukurrr aku masih dihargai.hek.kalau x dari aku kecik lpas mayang raya aku ngn famili trus g umah tok sebelah mak aku kat kampung repoh berkumpul ramai-ramai hingga ke malam,duit pon semakin berbuah dan aku berbahagia kerana aku menjadi kaya di sana.Tapi..tapii...sekarang tidakk! lagi. sebab tok aku dah x dak.4 tahun dah dia pergii..pergii.dan pergi tak kembali lagi.al-fatihah.Jadi,kami ttp bkumpul taww!hah!!gituu.Rumah arwah tok aku seblah ngn rumah mak lang aku.aduhh...maklang aku baru jea x dak,masa tu aku sem 2..hmm.tp sepupu aku adalah.ok x mo sedih2.Raya kedua aku duk rumah sambut tetamu,mmg ramai smapai nk online x smpat.hihi.



Masa ni raya pertama,dah nk kluar dah  lpas zuhur,ayah aku siap buang bj mlyu .
Ramai kengkawan aku buat openhouse..baca lam fesbukk pon Openhouse!Openhouse!.tringin jugakkk.Tapi mak aku kata buat pning pala ja ramai orang mai trtama bbudak kecik takot mai pelingkup rumah.


p/s:Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin !

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Huh.!
Akhirnya segala beban ,penat lelah ditanggung ...
aku blik jugak raya...hahahhahahahhahahah!
tp assgnmnt ttp bagi.bagi dn bagii..tapi tu mmg tanggungjawab kena laksanakan jugak kn
Ok tu last episod aku buatkn.
2 hari dpt bbbka puasa ngn famili.weeeeeeeeeeeha!
Ptg tadi jnjln p shoppng raya,kat sini baru la puas ngri sndri...apa pon bule buat kan?!
semalam ingatkan nak updte blog tp tulah ..

Dah.Dah..jom tnggok HIP TV!

SELAMAT HARI RAYA ADILFILTRI MAAF ZAHIR & BATIN.

Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Assalamualikum..

Ok,berita baik hr ni,17 ogos kelas coperate identity design dibatalkan dengan rasminya jam 10.50 pagi tadi.Tqvm Cik Sara.
Jadi niat aku nk blik raya mmg tak terjejas sebab kelas dibatalkan bukan aku yang ponteng kelas.hikkhokk :D
Tinggal tinggal 13 hari lagi aku nk balik kampung..Assigmnt macam biasa tetap jugak berjalan..tapi tu lantaklah mmg kerja aku pon menatap assignmnt kn,tp alhamdulillah lah sem3 ni x bnyak sngat kerja harap berterusan hingga ke akhir hayat,tapi jangan lah bagi kerja masa aku tengah enjoy maen bunga api kat rumah.sob..sob..




Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Tips: Cara2 Mengawal Aliran Wang PTPTN


Assalamualiakum..
Nk cakap hari ni hepi?err...macam nk blik ja  dok relax kat rumah.
Tapi ramai yang syok gila habis PTPTN dah masuk ke akaun masing2 semalam.so Enjoyyy!.siap dlm updte status"Aku di kuantan!:D"ok time joli2 jugak tp jangan sengkek  nanti2 ni.Fikir untuk jangka masa yang panjang apa yang terjadi terutma budak2 semester 1.First time menikmati duit PTPTN macam aku dulu.Hikhikhikk...(gelak kambing).Benda ni banyak dipolitikan,katanya ptptn akan di mansuhkan,so abaikan ja lah.
Dan sekarang ni ramai budak2 ipta terlompat2 atas katil Yeahh! ptptn dah masukk.

...... tips untuk mengawal pengeluaran wang tersebut..

1-Membuat Pelaburan.
Ok .Ternyata ramai yg terlebih senang dengan duit beriban-riban masuk tertma semester 1.Bawak banyak2 lah menabung sikit dlm bank ASB,dapat jugak faedah dia yadak? Rm 500 ataupun terpulang lah.Aku baru ja bukak akaun bank nih..insyallah untuk masa depan.Berkemungkinan boleh jugak gunakan pd masa yang terdesak nanti kan.

2-Beli barang apa yang perlu saja
Dah dapat duit banyak tu belilah barang keperluan ataupun yang bermanfaattt lah senang katakan.Dah dapat teros p belanja sakn baju sampai 10 helai.Perrgghh!..masa sekrang ni lah  banyak buat perbandingan harga.Janganlah berlagak jadi orang kaya nt pokai takot jual balik la baju tu..hikhikhik...

3-Gunakan perkhidmatan Awam.
Gunakkan perkhdmatan awam,Bas.Jimat duit,jimat minyak kereta moto,Udara pon x lah tercemar.Aku jalan kaki ja p kelas..kedek kedek kedek dah smpai...

4-Takyah beli yang Brand.
Selami nie kita banyak bayar pada brand berbanding dengan kualiti barang itu, yalah nak beli baju yang polo, nak beli bag vinci..ahhh mampu kew ?? nak bergaya tu bertempatlah, pilih ikut kesesuaikan dan cantik. Asalkan nampak menarik dan jenama biasa-biasa pon boleh saja. Nak beli yang mahal-mahal pon tak guna nak tayang pada sapa ?? orang pon meluat tengok


5-Beli makan yang berpada
Sekali nak makan pagi nasik lemak 2 bungkus sekali ayam goreng 4 ketul x cmpur aiq lagi tu.
Ntah2 pagi saja dah rm9.Mewahhnyaa hidupp..ataupon tiap-tiap hari nak makan kfc,mcd,ataupun sewaktu denganya.Alah ,kat rumah x macam tu pon,kan?jimatlah jangan nak beli ikot nafsu.Jaga permkanan dan kesihatan .

p/s: PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI




Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

sukan

Assalamualaikum.

HAHA! Kali ni jom p usha muka lawak atlet  bila bersukan .







Hanya copy paste goggle.Harap maklum.




Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Kenapa aku malas

Assalamualaikum


Argghhh!.Malasss.!Malas nk masuk poli...dah cuti 2 bulan mai la liatnya nk masuk belajaq blik.
Masuk sem ni sem3,ntah la apa pulak hal kali nih..tinggal bbpa hari g.habih la akuu!..Bila la nk habih belajaq nih!!
Barang pon x beli apa lagi cuma tiket ja dah beli

Malas nk bangun awal2 pagi pergii kelas.Dah la jadual selalu padat.Assignmnt+Projek2 apala bagai.
 macam tak leh  terima kenyataan ja,tapi..tapi apakan daya.Bila nak raya! .Kenapa aku di sini. Kenapa! hee...Hmm Panjang lebar kn aku taip ni padahal cuma nk gitau aku hnya malas nk  nek bas shari suntuk ke poli duduk pulak lama2 dlm bas dah la sejuk dan Aku malas bngun awal2 pagi p kelas tu ja pon...err..



Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

berikan aku idea untuk menaipp...

Assalmualikum..

Taip ,taip ,taip ...smbil dngar Hot f.m. 
Hari ni boringg..tiap2 hr borink sbb aku x buat apa ct 2 bln nih...
Baca entry2 lpas yg lma d post.Kenkadang sakit mata aku tenggok post2 yang lps, font warna-warni la kononya cm pelangi habih lawa Top 1.Bahasa pon yang teramat cm bbudak baru nk up maen2 belog ni...Knkdg bahasa yang terperasan a.k.a syok sndri.hikhikhik...malu~
Aku buat header free mmg x best,sbb x ramai..ok stop jea la stakat tu aku buat dah org x sudi buat apa nk tehegeh2 hulurkn tangan..yo dak?!hik hokkk.kalau nk amik ja,cuma tingglkn komen@ link hampa ja.tu ja pon...kalau nk share ,terpulang pd kerajinan yg mlnda pd diri hampa tuh.xdk paksaan d belog aku nih..hihihi...Bak kata omputih up to youu.:)




Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

First Time Nih:Simple Header .

Assalamualaikum..

FIRST TIME!first time nihh...hikhikhik..highlight kn.FIRST TIME!
Kali pertama aku buat header..kn ritu aku cita dlm entry lpas ,aku dah gila syok bb header2 nih sejak reti buat.kehkehkeh.Tapi aku buat simple jea xlah hebat .sbb aku budk br blaja.
  

err..header dah dlte sbb gmbaq hilang...


Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Elakkan email @ Blog anda dari di HACK

Assalmualikum.

Terbaca dr yapinkywinky tentang nak acsess email ni.

yapinkywinky--->Pernah x sedang best2 anda berblogwalking di blog ,time anda tgh byk idea nk post entry di blog or wall fb,sdg anda tgh syok berchatting di fb,tiba2 suma tu terhnti bilamana anda da xboleh nk acsess or login email anda..Beratus2 kali masukkan email n password ,but still can't login in.Sedar2 jea dpt WARNING bahawa akaun email anda kena HACK!bagi yang pernah kna hack,msti anada tw cmna persaan kan?hehe(Sebab aku pernah kena hack sbijik cmni)..so,sebelum anda dpt heart attack akibat email anda di hack,better anda amik berat sal security akaun email anda .Akaun GMAIL tidak terkecuali drp mnjadi mangsa hackers,so disini saya ajarkan cara utk lindungi akaun gmail anda.simple jea..just ikot step2 di bawah;

1.klik di sini => https://accounts.google.com/b/0/SmsAuthConfig
then klik start setup.
2. masukkan no. tel bimbit anda pada ruang yg diminta,
3. klik send code,then,alert pd tpon anda..pihak google akan send verify code dan anda hanya perlu retype  verify code tersebut pd kotak yg disediakan 
4.Klik next
5.Lastly ,klik turn on 2 step verification


bila anda dah verify email u all,setiap kali anda nak log in email pd pc yg selain dr pc korang,pihak google akan send verify code pada tpon anda utk tujuan keselamatan..nahh...akaun gmail anda sudah dilindungi..gud luck guys! dari--->yapinkywinky



Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

perosek

Assalmmualikum.

Kemaqin aku free x taw buat apa..aku pon ghobek-ghobek entry lepas taun betaun punya..sekali baca macam nak termuntah, geli geliman pon ada..cering bulu roma bila baca balik...tinggai nak bungkuih ja. Dengan gambaq sat ada sat x dak, ayat bebudak baru nak up, syok sendiqi punya pun ada..geli r zaman syok dulu...dengan maki hamun macam budak pra matang..nak muntah bila baca balik..busuk hanyaq..x sangka aku dulu gutu...

lani, nk upgrade sikit kot blog ni.nak buang anasir-anasir busuk, tukaq design blog, tukaq apa yang ada dan muncui kegemilangan yang baru..

                                                     





Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

Segmen lagi .... Team Follow Back by AmerCorner!

Assalamualikum
klik sini
join sebelum  30 jun
Bilangan followers sekarang-->247
jom join sekarang.
up followers .!


 tyka serious follow back .!



Maaf kalau ada terkasar bahasa.Sekian.

 
copyrightbluered "i'm ATIKAH OMAR"